Omega-3 un Omega-6
Omega-3 un Omega-6 taukskābes jeb neaizstājamās taukskābes ir ļoti svarīgas cilvēka organismam, jo mūsu organisms pats tās nespēj saražot vai ražo tikai ierobežotā daudzumā. Pie neaizstājamajām Omega-3 taukskābēm pieder EPA (eikozapentaēnskābe), DHA (dokozaheksaēnskābe) un ALA jeb alfa-linolēnskābe, no kurām katrai ir svarīga loma organisma uzturēšanā. EPA atbalsta sirdsdarbību un palīdz mazināt iekaisumus; DHA ir svarīga smadzenēm, acīm un ādai; ALA var mazināt insulta risku, un organisms nepieciešamības gadījumā spēj ražot citas taukskābes. Neaizstājamās Omega 3 un 6 taukskābes ir jāiegūst no pārtikas, galvenokārt no zivīm vai dažiem augu izcelsmes avotiem. Tomēr, uztura bagātinātāji ir labs līdzeklis, lai nodrošinātu mūsu organismam Omega-3 un Omega-6 taukskābju diennakts vajadzīgo daudzumu.