Atpakaļ

Topinambūru frī kartupeļi

Categories

Frī, kas pagatavoti no parastajiem kartupeļiem vai saldajiem kartupeļiem, jau tik daudz reizes gatavoti. Varbūt vēlaties pamēģināt ko jaunu? Sezonas dārzenis, kas, šķietami, nav pietiekoši novērtēts – topinambūrs. Tie ir mīlīgi, mazi un ar īpaši nevienmērīgu formu, tāpēc mēs tos sirsnīgi mēdzam dēvēt par mini kartupeļiem:)

Pagatavošana:

  • Sasmalciniet topinambūrus (nav nepieciešams tos mizot), un, lai gan tie parasti ir salīdzinoši nevienmērīgi, mēģiniet padarīt gabalus pēc iespējas viendabīgākus, lai nodrošinātu vienmērīgu gatavošanas procesu. Atstājiet tos aukstā ūdenī uz laiku no pus stundas līdz dažām stundām. Rūpīgi nosusiniet tos ar papīra dvieli, apslakiet ar augu eļļu un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, 200 grādu temperatūrā. Apkaisiet tos ar sāli tieši pirms pasniegšanas, pēc vēlēšanaš var papildināt ar pētersīļiem, rozīnēm un sēklām. Lieliski garšos arī ar trifeļu krēmu vai majonēzi, kas bagātināta ar kaperiem.

Lai labi garšo!